© 2021 | PLANT d.o.o. Tuzla
Kvalitet rasada, ključ usjeha...
Sva prava pridržana.

Designed by:
Bukinje bb 75203 Donja Tuzla

O nama

Plant d.o.o. naša priča

15 godina našeg iskustva i stalnog usavršavanja našeg tima rezultat je konstante kvalitete.

PLANT, sa sjedištem u Tuzli utemeljen je 2006. godine, a osnivač je bilo Udruženje BOSPER. U znatnoj mjeri su nam pomogla evropska iskustva, te smo, korištenjem tehnologije i znanja, vršili treninge korisnika naših proizvoda i usluga, a rezultat je konstanta uspješnosti poslovanje od osnivanja do danas.

Raspolažemo sa 2 staklenika ukupne površine 6.000m2 i sa plastenicima ukupne površine 1.500m2 gdje godišnje proizvodimo oko četiri miliona sadnica. Najznačajniji smo rasadničko-reproduktivni centar, nosilac smo razvoja plasteničke proizvodnje, odnosno proizvodnje sadnog materijala u zaštićenom prostoru u Bosni i Hercegovini. Time su misija i vizija trasirane u pravcu povećanja proizvodnje, po kojoj je PLANT osigurao lidersko mjesto.

Presadnice povrća proizvodimo u tri turnusa.

  1. Polovinom januara počinjemo sa ranom proizvodnjom namijenjenom proizvođačima koji se bave uzgojem povrća u zaštićenom prostoru i ova faza završava tokom aprila.
  2. Nakon toga slijedi ciklus proizvodnje sadnog materijala za otvoreni prostor, pri čemu je dominantna sadnica-presadnica krastavca. Poznato je da je danas u BiH, pored maline najintezivniji i najrašireniji oblik proizvodnje na otvorenom proizvodnja krastavca kornišona. U tom smislu PLANT je najveći proizvodni kapacitet u BiH, čime smo ostvarili milionsku proizvodnju presadnica povrća.
  3. Treći turnus radi se u jesenskom periodu za zimsku proizvodnju i odnosi se na presadnice salate.

Pored navedene proizvodnje višegodišnji smo uvoznici bezvirusnog sadnog materijala jagode iz zemalja EU, najčešće iz Italije i time se pozicionirani kao vodeći uvoznik i ove vrste sadnog materijala.

U PLANT-u je stalno zaposleno devet osoba, a još desetak radnika povremeno je angažovano po osnovu ugovora o djelu i privremenim poslovima. Od ukupno zaposlenih šest je vrtlara, od čega šest poljoprivrednih tehničara, dva agronoma i jedan administrativni radnik i sastav uposlenika je nepromijenjen od osnivanja PLANT-a.

Raspolažemo sa šest hiljada metara kvadratnih staklenika i oko 1,5 hiljada metara kvadratnih plastenika i shodno misiji i viziji i navedenom cilju od milion sadnica ranog rasada i kapacitetima došli smo do faze u kojoj se, u narednom periodu, nužno nameće pitanje proširenja proizvodnih kapaciteta.

Plasiramo proizvod sa pratećom podrškom, što podrazumijeva stručni nadzor proizvodnje i konstantne edukacije kupaca. Na taj način naši proizvodi imaju garantovan plasman, a potražnja za našim proizvodom rezultat je konstante kvalitete. Potvrda toga je da smo 2015. godine proglašeni za najbolji bosanskohercegovački rasadnik po osnovu omjeru cijene i kvaliteta.

To garantuje našem proizvodu put na tržište, u najvećoj mjeri individualnim proizvođačima povrća. Određene količine prodajemo u Tuzli, a razvili smo i distributivnu mrežu kojom sadni materijal dostavljamo na cijelo bh. područje.

Što se tiče proizvodnje krastavca za otvoreno polje, ugovorima sklopljenim sa pravnim licima, plasiramo velike količine cjenovno prihvatljivog proizvoda. U proteklih nekoliko godina profiliramo se na pružanje usluge stručnog nadzora i edukacije za poljoprivredne proizvođače i agronome koji su na terenu. To je naša nova vrsta usluge sa kojom smo veoma uspješni i u narednom periodu poklonit ćemo joj još značajniju pažnju. Na području općine Živinice, na površini od 34 hektara, bavimo se intezivnom prozvodnjom krastavca kornišona.

Nakon naše, proizvodnja je doživjela ekspanziju uzgoja na području šesdesetak bh. općina.
Naša proizvodnja, u punom kapacitetu odvija se u iznimno kontrolisanim uslovima, što podrazumijeva i to da se sadnice proizvode od nadasve kvalitetnog sjemena. Ove godine bh. područje bilo je suočeno sa prekomjernom količinom krastavca kornišona.

15

Godina iskustva

30

Miliona sadnica

5000

Zadovoljnih kupaca

10

Zaposlenih

Zašto odabrati nas ?

Cijene

Najbolje cijene i najkvalitetnije presadnice povrća

PLANT ponuda

U svom radu poseban akcenat stavlja se na kvalitet sadnica

Stručni savjeti

Uvijek stojimo na raspolaganju da vam pomognemo.

Dugoročni razvoj

Konstantno radimo na usavršavanju i održavanju kvalitete već 15 godina

Držimo riječ

Poštujemo dogovor sa vama. Cilj nam je da saradnja bude na obostrano zadovoljstvo.

Besplatna dostava

Pažljivo biramo sadnice za vas i bez obzira na cijenu besplatno vam dostavljamo na adresu.

Plant d.o.o.

Osnovani smo 2006. godine. U znatnoj mjeri su nam pomogla evropska iskustva, te smo, korištenjem tehnologije i znanja, vršili treninge korisnika naših proizvoda i usluga.

Pravila o zaštiti privatnosti

Kontakt informacije

Bukinje bb, 75000 Tuzla, BiH

+387 35 288 166

info@plant.ba

Pon.-Pet. 08:00-16:00

Gdje se nalazimo