bsendetr

Paprika

Vedrana F1 – rani hibrid, teških, krupnih plodova, debelog perikarpa (mesa). Plodovi su uniformni, kvadratni, za nijansu još izduženiji od Planike, sa slabo izraženom mliječno zelenkastom nijansom. Biljke su poluotvorenog habitusa, vrlo snažne i zameću obilje plodova. Izuzetno je prinosna, adaptibilna i otporna babura. Preporučuje se za najprofesionalnije uslove gajenja. Po svim karakteristikama daleko najbolji, najadaptibilniji i najuspešniji hibrid bijele babure.
Blondy F1 -je po kvaliteti plodova, izgledu i otpornosti na bolesti vodeća paprika u svom segmentu. Namijenjena je za proizvodnju na otvorenom, ali isto tako u plastenicima i staklenicima. Rani je hibrid sa vrlo snažnom biljkom i čvrstim četvrtastim plodovima bjelkaste boje koja tokom zrenja prelazi u žutu. Plodovi su prosječne težine 250 g i više, dugački 10 cm i široki oko 8c m sa 3-4 pregrade. Biljka je vrlo otporna na gljivične bolesti koje su gotovo kod ovog hibrida nepoznate. Zbog svojih plodova s debelim stijenkama i vrlo snažnog korijena, za razliku od sličnih hibrida kod Blondy je nepoznata pojava“flekavosti” plodova koja nastaje usljed nedostatka Ca.
Barbie F1 - Neograničenog rasta sa moćnim korijenom koji osigurava dovoljno vode i hranjiva za kontinuirano zametanje i razvoj plodova. Plodovi su četvrtasog oblika (blocky tip), blago izduženi, debele stjenke. Boja je svjetlo žuta sa voštanim sjajem (slično kao Blondy). U fiziološkoj zrelosti sporo mijenja boju u crvenu. Prosječna težina ploda je 200 g I vrlo jednostavna za uzgoj na otvorenom polju i vrlo prinosna. Otporna na vršnu trulež ploda (uzrok: temperaturni stresovi i nedostatak kalcija). Osim na otvorenom polju mnogi proizvođači su zadovoljni prinosima koje daje u niskim I visokim plastenicima bez grijanja.
Bianca F1 - Rani hibrid kvadratne babure, sa 4 rijeđe 3 režnja, malo sužen u donjoj trećini ploda. Vrlo visokog kvaliteta i lijepih plodova mase 150 do 180 g. To je veoma atraktivan hibrid, kako za zaštićen prostor, tako i za otvoreno polje. Biljke su snažne i kompaktne a odlikuje ih veoma dobro i kontinuirano zametanje plodova, naročito u teškim uslovima visokih temperatura ili smanjenog svijetla. Mliječno-bijela boja plodova u tehnološkoj zrelosti prelazi u mliječno-žutu, a potom veoma sporo u crvenu boju pune fiziološke zrelosti. Pogodna za špalirno gajenje u plastenicima i gajenje na otvorenom polju.

 

  • Paradajz Paradajz Presadnice povrća. Profesionalni sadni materijal povrća. Kvalitet je ključ uspjeha.

  • Paprika Paprika Presadnice povrća. Profesionalni sadni materijal povrća. Kvalitet je ključ uspjeha.

  • Jagoda Frigo Jagoda FRIGO Frigo sadnice jagode. Veliki broj kvalitetnih sorti. Kvalitet je ključ uspjeha.

  • Jagoda Frigo NOVO na tržištu Kontejnerske sadnice jagode. Veliki broj kvalitetnih sorti. Kvalitet je ključ uspjeha.

  • 1

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK